Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Μ. Φανουράκης: Απόλυτη ικανοποίηση για το καρναβάλι και τους επισκέπτες

Ιδιαίτερη είναι η ικανοποίηση που εκφράζεται από τους διοργανωτές του Δήμου Ξάνθης για τη φετινή επιτυχία του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, όπως φάνηκε και από τη μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις του τελευταίου τριημέρου. Μπορεί αρχικά ο καιρός να εμπόδισε τη μαζική συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις του 44ου Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, όμως το επιστέγασμα της εορταστικής περιόδου με την φαντασμαγορική παρέλασε, αντάμειψε τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της Ξάνθης αλλά και τους 15.000 και πλέον καρναβαλιστές των πληρωμάτων.

Σε δηλώσεις του στο Xanthipress.gr ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Ξάνθης, Μανώλης Φανουράκης εκτίμησε ότι –παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμη τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία- «είναι προφανές ότι οι επισκέπτες του καρναβαλιού ξεπέρασαν φέτος κάθε προηγούμενο. Ο καιρός, σημειώνει ο Μ. Φανουράκης, υπήρξε σύμμαχός μας τουλάχιστον στο τελευταίο τριήμερο της κορύφωσης των Θ.Λ.Ε. και οι χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν κοντά μας αποτελούν στο εξής τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής στην υπόλοιπη χώρα.»

Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο του θεσμού, ο Μ.Φανουράκης σημείωσε ότι , είναι εμφανής και φέτος, μια ιδιαίτερα προσπάθεια που γίνεται για εμπλουτισμό των εκδηλώσεων και διεύρυνση του θεσμού του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού προκειμένου να μην παραμένει στάσιμο, αλλά να ανανεώνει το ενδιαφέρον των θεατών του. Για το λόγο αυτό παρατηρήθηκε μια «πιο ενεργητική και σατυρική διάθεση στη θεματολογία της παρέλασης που επιβραβεύτηκε από το κοινό, όπως και το αισθητικό περιεχόμενο των 15 αρμάτων. Παράλληλα στο πρόγραμμα του θεσμού υπήρξαν πλήθος εκδηλώσεων με ιδιαίτερο περιεχόμενο που αγκαλιάστηκε από το κοινό της Ξάνθης και τους επισκέπτες και μας δίνει τον τόνο που πρέπει να ακολουθήσουμε και τα επόμενα χρόνια για να κρατάμε ισχυρό το θεσμό», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Ξ. Μανώλης Φανουράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: