Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Καρναβάλι του Κ........ου!


Κάθε χρόνο μετά το τέλος του καρναβαλιού ακούμε τα εξής, από τους διοργανωτές, πόσο πετυχημένο ήταν και από άλλους άμεσα ενδιαφερόμενους πόσο αποτυχημένο ήταν. Λοιπόν, ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.
Πρώτα να πούμε σε αυτούς που διαχειρίζονται τον θεσμό αυτό, ότι το καρναβάλι κύριοι, είναι ένα προιόν και σαν προίον υπόκειται σε διεθνής κανόνες marketing , προώθησης και ανάπτυξης προιόντων. Δεν υπόκειται στην φαντασία του εκάστοτε διαχειριστή είτε αυτός είναι Δήμαρχος είτε άλλη ομάδα διαχείρισης.
Για τους διαχειριστές τους τωρινούς λοιπόν θα αναφέρω: Η ακριβής μετάφραση του marketing στην Ελληνική γλώσσα ορίζεται ως «η γνώση της αγοράς». Σαν όρο όμως μπορούμε να ερμηνεύσουμε ως marketing «μια σειρά από ενέργειες και δραστηριότητες που κάνει μια εταιρεία-οργανισμός για να καταγράψει τις επιθυμίες των καταναλωτών ή και ακόμη να δημιουργήσει την ανάγκη στους καταναλωτές για προϊόντα και υπηρεσίες. Με αυτό τον τρόπο διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές και δίνει στην καταναλωτή την μεγαλύτερη δυνατή αξία.»
Αυτές οι λέξεις είναι μια ολόκληρη επιστήμη που αν κάποιος διέθεται αυτή την στιγμή, από τους διαχειρστές του θεσμού, σίγουρα θα βλέπαμε μια πιο ποιοτική εκδήλωση.
Για να μην μπω σε πολλές λεπτομέροιες και σας κουράσω κύριοι διαχειριστές και σας μπερδέψω, θα σας πώ τα εξής:
  1. Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Φανουράκη.
Πρώτα πρέπει να καταλάβετε ότι η θέση που έχετε λέγεται Manager, και ο καλός ο Manager είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα, ξέρετε γιατί;
Γιατί βρίσκει ειδικούς να κάνουν την δουλειά τους. Έτσι , εσείς πρέπει να βρείτε την εταιρεία αυτή που θα οργανώσει τον θεσμό και θα δημιουργήσει εκδηλώσεις Ευρωπαικού επιπέδου. Ναι , θα την πληρώσετε ακριβά την όποια εταιρεία αυτή, αλλά θα σας τα φέρει διπλά. Αυτή είναι η δουλειά τους.

2. Αύξηση χρόνου παραμονής και στόχευση κοινού.

Κύριοι πρέπει να καταλάβετε ότι για γίνει ποιοτικός ο θεσμός πρέπει να αυξηθεί ο χρόνος παραμονής των επισκεπτών στην πόλη και αυτό θα συμβεί όταν οι επισκέπτες έχουν συμμετοχή στον θεσμό. Ταυτοχρόνος θα μπορέσετε να στοχεύσετε σε ποιοτικό κοινό π χ συνταξιούχοι Βόρειας Εύρωπης και όχι στους επισκπετες των 150 euro. Καλοί είναι και αυτοί φέρνουν εισαγώμενο χρήμα στην πόλη, απλά στην άλλη περίπτωση υπάρχει διασπορά και όχι σε 10 καταστήματα.


3. Προβολή

Πρέπει να γνωρίζετε το εξής, το 78% των αναζητήσεων για τουριστικούς προορισμούς γίνεται μέσω διαδικτύου. Αυτό σημαίνει πρέπει να έχετε ετήσια προβολή στο διαδίκτυο για το θεσμό και όχι τον τελευταίο μήνα με εκπομπές τύπου "Γρηγοράκη όμορφος κόσμος". Το διαδικτύο προσφέρει 365 μέρες το χρονο 24 ώρες το 24ωρο προβολή. Αλλά.....κύριοι, αλήθεια, πιστεύετε με την ιστοσελίδα που έχετε για το θεσμό θα ξυπνήσετε το συναίσθημα του χρήστη;
Και αν ο κανόνας του e-marketing αναφέρει ότι η ιστοσελίδα κάθε επιχείρησης δείχνει την ποιότητα αυτής και την κουλτούρα της, αυτή είναι η ποιότητα του θεσμού;
Ξέρετε κύριοι τις δυνατότητες του διαδικτύου; Ξέρετε ότι ο χρήστης μπορεί να κάνει μια εκτύπωση πριν έρθει και να ξέρει μέχρι που μπορεί να κατουρήσει αντί να τα κάνει στους τοίχους των στενών;

4. Καινοτομία

Καινοτομία κύριοι δεν είναι μόνο όταν βγάζεις ένα νέο προιόν για να διαφοροποιηθείς, καινοτομία μπορεί να είναι και η διαφορετικότητα του υπάρχοντος προιόντος. Παράδειγμα θα φέρω τις κοπέλες που είχε παλιότερα η Θρακική Σκηνή. Εκείνο λοιπόν το προιόν με στοιχεία άλλα είναι ένα καινοτομικό προιόν.

5." Όποιος αναλαμβάνει δάσκαλος του εαυτού του έχει έναν ηλίθιο μαθητή"

Η λύση σας κύριοι είναι να δώσετε την ευκαιρία στους ειδικούς να δουλέψουν και να δημιουργήσουν ένα προιόν μοναδικό. Σήμερα σας κατηγορούν ότι το καρναβάλι είναι ΙΧ και ως ένα βαθμό έχουν δίκιο. Δηλαδή όλη η Ξάνθη είναι η Γκλαμουριά-Κλανιά παραλία;
Θυμηθείτε αυτό που θα σας πω, αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή θα γίνεται η Ξάνθη για 2 μέρες Αγία Νάπα. Ξέρετε τι εννοώ................................................
Βρείτε ανθρώπους και καρπωθείτε αυτή την επιτυχία, δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι η δουλειά σας δεν είναι να το παίζετε marketing manager και να ρίχνετε και να υλοποιείται ιδέες push down. Βρείτε τους ειδικούς και θα έχετε κάνει την δουλειά σας καλά, να είστε σίγουροι.

Κύριε Δήμαρχε.............


δεν νομίζετε πως εσείς σαν ηγέτης της πόλης αυτής θα έπρεπε να δώσετε το παράδειγμα και ο χώρος μπροστά από το Δημαρχείο να μην έχει αυτή την εικόνα. Δεν θα έπρεπε εσείς να δώσετε το παράδειγμα και να πιάσετε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων πέριξ του Δήμαρχείου και να τους πείτε να μην βγάζουν τα σκουπίδια τους έξω τώρα που γίνεται η απεργία; Εσείς δεν θα έπρεπε να δώσετε το παράδειγμα και να πείτε τους πολίτες όλους να το ακολουθήσουν; Κύριε Δήμαρχε, μήπως σε αυτά τα σκουπίδια βρίσκονται και σακούλες του Δημαρχείου; Το έχετε πει στους συνεργάτες σας ότι πρέπει να δώσετε το παράδειγμα; Δεν νομίζω Κύριε Δήμαρχε, πως θα διατηρήσετε την πόλη καθαρή όταν ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ δεν κάνετε το αυτονόητο. Αλήθεια Κύριε Δήμαρχε, το ίδιο δεν συμβαίνει όταν γίνεται κομφούζιο από τα παρκαρισμένα παράνομα αυτοκίνητα μπροστά στο Δημαρχείο μαζί με αυτά και το δικό σας; Πώς θα λύσετε Κύριε Δήμαρχε το κυκλοφοριακό όταν δεν μπορείτε να το λύσετε μπροστά στο γραφείο σας. Αλήθεια Κύριε Δήμαρχε, μήπως κουραστήκατε; Και αν ναι, δεν αφήνετε κανέναν άλλο μπας και αποκτήσει ο πόλη κανένα Ηγέτη-Δήμαρχο, που δίνοντας το παράδειγμα θα φρόντιζε ο χώρος μπροστά από το αργηγείο του να είναι καθαρός; Γιατί αν όλοι το κάναμε Κύριε Δήμαρχε η πόλη σήμερα θα είχε άλλη εικόνα. Αλλά ο πολίτης λέει, αφού ο Δήμαρχος μας δεν νοιάζεται, εμείς θα νοιαστούμε;
Αυτά Κύριε Δήμαρχε.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Καρναβάλι ή Βλακαρνάλι 2008 ?


Έτσι λοιπόν άλλη μια χρόνια θα ζήσουμε εδώ στην ¨όμορφη Ξάνθη ¨στην πόλη με τα ¨χίλια χρώματα¨(έτσι την λέει ο Δήμος Ξάνθης) την τραγικότητα του δικού μας Καρναβαλιού,

Όλοι , και κυρίως οι νέοι ξεχύθηκαν στους δρόμους στους ξέφρενους ρυθμούς τις σάμπας αλλά και σε ότι ξενόφερτο άκουσμα μπορείτε να φανταστείτε .Η κακογουστιά και η φτηνή εξυπηρετήσει αντανακλά σαν μια άσχημη γερασμένη και φτηνή πόρνη που στον καθρέφτη του εύκολου και γρήγορου κέρδους βλέπουμε σαν είδωλο αυτής όλη αυτή την μαζεμένη και ανελέητη κακογουστιά .

Όλοι οι καταστηματάρχες κλείσαμε τα πρόσφατος ξηλωμένα από τον δήμο μαγαζιά τους με φτηνές κακόγουστες κατασκευές με το πρόσχημα δήθεν να ετοιμαστούν εν όψη του κακού καιρού ,αλλά στην ουσία άλλως είναι ο λόγος που τα κλείνουν (απλά διπλασιάζουν τον κλειστό χώρο του μαγαζιού τους ως αποτέλεσμα να έχουν περισσότερο χώρο για να μπει ο κόσμος μέσα ,με την απαραίτητη είσοδο βεβαία).

Η μουσική είναι ένα συνονθύλευμα σάμπας και ποπ ήχων αλλά και με μικρά ξεσπάσματα λαϊκής μουσικής , εκεί που πέφτει το μεγάλο γέλιο είναι ότι τελικά δεν μπορείς πουθενά να ακούσεις μια συγκεκριμένη μουσική γιατί εκτός από τον διαγωνισμό κακογουστιάς μεταξύ των καταστηματαρχών τις πόλης έχουν και έναν άλλο άτυπο διαγωνισμό μεταξύ τους ,του ποιος από όλους θα ακουστεί περισσότερο, με αποτέλεσμα να κουβαλήσει ο καθένας τους από 20000 Watt σε κάθε ένα μαγαζί ή και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα περισσότερο. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορείς να κάτσεις πάνω από μια ώρα σε έναν τόσο μικρό χώρο (έχει βέβαια και την χρηστικότητα του το πράγμα διότι έτσι ανανεώνεται ο κόσμος στο μαγαζί και ανεβαίνει και ο αριθμός εισιτήριων στα μαγαζιά).Από την άλλη μεριά οι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης έχοντας και αυτοί τα αιτήματα τους, κάνουν απεργία εδώ και 3 μέρες ,έχοντας σαν συνέπεια σε κάθε γειτονία να υπάρχει και μια μικρή χωματερή .Βέβαια ούτε λόγος γίνεται για την συμπεριφορά του καθενός μας, αφού ξέροντας όλοι το πρόβλημα τις υπέργειας βγάζουμε όλοι έξω από τα σπίτια μας τα σκουπίδια ¨μας ¨και μετά απλώς καταριόμαστε το κράτος λέγοντας χαρακτηρίστηκα ¨¨καλά τι κράτος είναι αυτό ή που είναι το κράτος και άλλα τέτοια !!!

Καλά βέβαια εκεί που αποθεώνεται το πράγμα είναι στις τιμές ,έχουν κάνει άλμα προς τα πάνω τουλάχιστον 50-70% και σαν να μην έφτανε αυτό τα σερβίρουν σε πλαστικά ποτηράκια για να μην έχουν και τον βραχνά να σπάσουν.

Έτσι λοιπόν για ακόμη μια φορά ο Έλληνας δείχνει την περιβόητη καταγωγή του ,απόγονος του Μέγα Αλέξανδρου και του περίφημου Περικλή , Λεωνίδα και Σωκράτη.

Δείχνει ότι μάλλον καμία σχέση δεν πρέπει να είχε με αυτούς του ς πρόγονους που μόλις τους τον θίξεις αυτός θα εγείρει αμέσως φωνή και ανάστημα με βαριές κορόνες και εμείς οι Έλληνες και κάτι τέτοιες πίπες. Ναι πίπες καλά ακούσατε όλοι αυτοί οι ελληνόπαιδες ελληναραδες μετά αυτό το ξέφρενο τριήμερο χαράς και διασκέδασης θα ξαναθυμηθούνε ότι τα λεφτά που περνούν ¨ μάλλον ¨δεν τους φτάνουν ,Ότι θα βγουν στην σύνταξη (αν θα βγουν μάλλον κάπου στα 70,ότι η ΔΕΗ ,ο ΟΤΕ και όλες οι ΔΕΚΟ έχουν ανέβει ,ότι Σκοπιανοί ,Αλβανοί ,Βούλγαροι και Τούρκοι διεκδικούν και αυτοί με την σειρά τους ένα μερίδιο από την ¨Ελλαδιτσα¨ μας και…………… ο χορός καλά κρατεί αγαπητοί μου φίλοι.

Καληνύχτα Ελλάδα !!!

Καλημέρα καθαρά Δευτέρα !!!

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Το κράτος είμαστε εμείς.


Αυτή η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη Παρασκευή 17:15. Τα σκουπίδια είναι εκεί όλη την μέρα και αυτό γιατί αιτία είναι η απεργία των δημοτικών υπαλλήλων στην καθαριότητα. Λοιπόν, άντε οι δημοτικοί υπάλληλοι και γενικά στο δημόσιο ξέρουμε πως λειτουργούν και πότε κάνουν απεργίες. Οι καταστηματάρχες της οδού Χασιρτζόγλου, δεν σκέφτηκαν ότι αυτό τα χάλι που βλέπουμε πέρα από το κακό που κάνει στην πόλη, κάνει και κακό στην εικόνα των καταστημάτων τους. Δίπλα ακριβώς σε αυτη την μίνι χωματερή, βρίσκεται ταβέρνα και είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος όταν πλησιάζει. Ξέροντας λοιπόν αυτοί οι καταστηματάρχες για την απεργία (αυτό συμβαίνει και σε άλλες οδούς της πόλης), δεν μπορούσαν στην χειρότερη περίπτωση να κρατήσουν μέσα τα σκουπίδια και στην καλύτερη να έβρισκαν ένα χώρο όλοι μαζί και να αφήναν μέχρι να λήξει η απεργία; Πρέπει κάποια στιγμή όλοι μας να καταλάβουμε ότι το κράτος είμαστε εμείς!

Όλα τα καλά και τα κακά εδώ!

Ξεκινάμε..καλή αρχή!